Luftslottet presenterade stolt i samarbete med Folkets hus i Lidköping: 

FILMVISNING OCH REGISSÖRSAMTAL MED MACIEJ KALYMON.

Eventet tog plats 20/4 2022 på Lidköpings Folkets hus med filmiskt tilltugg till samtalet!

Malmöregissören Maciej Kalymons långfilmsdebut ”In i dimman”, som hade premiär på Göteborgs filmfestival förra året, presenteras med ett publikt samtal mellan Luftslottets Jonas Liveröd och regissören i samband med visning av den uppmärksammade filmen.  

In i dimman är en unik skildring av Malmös ensamma skuggfigurer som tar oss på en hypnotisk resa in i dimman, där ruset är mörkrets främsta botemedel. Du känner igen dem från periferierna av ditt synfält. Desom håller de enarmade banditerna igång på kvarterskrogen, de som står i kö till Systembolaget en förmiddag mitt i veckan och de som dricker för att mala de vassa kanterna av sin vardag i väntan på att mörkret ska lätta. Vi möter städerskan som slitit ut både sin kropp och sina drömmar, vännerna på krogen som köpslår om nästa runda och mannen som, likt en fallen hjälte, ramlar fram längs Malmös gator. I Maciej Kalymons poetiska hybridfilm In i dimman blandas den mest diskbänksrealistiska dokumentär med hypnotiska feberdrömmar och skapar en storslagenhet som sällan unnas dem som befinner sig på botten. Filmen tävlade om Dragon Award Best Nordic Documentary på Göteborg filmfestival 2021. Luftslottets Jonas Liveröd och Maciej Kalymoon lärde känna varandra i Malmö för över ett decennium sedan, och Jonas och Majiec umgicks när de första visionerna för In i dimman föddes 2013. Nu ses de igen i ett publikt samtal om att vara människa, om platserna och persongalleriet i filmen och om den långa processen bakom slutresultatet.