Lördagen 12/6 2021 kl. 18:00

Luftslottet presenterar stolt: Tomas Hallings Varieté – Ett Elvisprymdskepp dyker upp och vispar fram en ny scenisk big bang! & premiärvisning av Den Liverödska Wunderkammaren!

I en radiodokumentär kallas han Bubbelplastmannen, i SVTs ”Vem kan vad” beskrevs han som Kartongartist. Men Tomas Arne Halling är inte bara Göteborgs bäst bevarade hemlighet, han är också landets mest svårbeskrivliga estradör. Som en svindlande brokig blandning av psykedelisk Hasse & Tage, revy-dadaism, outsiderkonst, absurd humor, uppfinningsrikedom och jazzvirtuositet.

Luftslottet har glädjen att presentera årets första gäst i Luften; Tomas Arne Halling som under en vecka kommer bo och arbeta på Luftslottet inför sin uppsättning som han kallar Ett Elvisprymdskepp dyker upp och vispar fram en ny scenisk big bang.

Vad den kommer innehålla vet vi inte ännu men Tomas är precis det Luftslottet älskar: Oförutsägbar, en hejdlös blandning av uttryck, en kärleksfull känsla för hembyggda visioner och inte minst en stor skopa eccentrisk humor. Han målar själv upp bilden av sin varieté på följande vis:

– Och ut ur rymdens alla hål och hörn, kommer Gungusnäbbad strålfink. Sjungande Tapet. Rymdälg. Radioballet. Sprikettfagott. Glitterbug. Space Elk Travels blues. Osynliga katter. Piano, trombon och trumimprovisationer. Samt mycket mer.Välkomna till Luftslottet lördag 12/6 från kl 18, klockan 19 går Tomas på utomhusscenen och innan dess premiärvisar vi Den Liverödska Wunderkammaren, det lilla museum över det förunderliga som är själva Luftslottets hjärta.