söndag 6 augusti 18.00 – 23.00. Inträde 200 kr, förköp på: Billetto.se

Förra sommaren kom han som besökare, nu återvänder han, denna gång som artist. Jens Lekman gör en av sommarens mycket få spelningar på Luftslottet. Tillsammans med en stråkkvartett blir det en exklusiv och intim spelning med musik från kommande album. Om vi har tur kommer han även att bjuda på några specialöverraskningar i Luftslottets anda. Det kommer bli en unik och magisk händelse i augustiskymningen. Jens Lekman kan närmast beskrivas som en svensk indiepop-ikon, han har fått otaliga priser och även uppmärksammats och turnerat internationellt. I sommar arbetar han med två nya album och låter spelningen på Luftslottet gå i detta nya materials tecken.

– En av Luftslottets stora förebilder är den legendariske Arnold Wernersson, mer känd som Arnold Äventyraren, som till vår stora glädje kommer upp från Skåne till Luftslottet för att berätta om Kannibalmuseet i Önneköp som han driver, men även om hur man blir medlem i 100-klubben och om den otyglade Önneköpsrepubliken där han är kulturminister. Arnold är en tvättäkta historieberättare och ni kan räkna med en svindlande fascinerande resa genom hans öden och äventyr som fyllt hans Kannibalmuseum med de märkligaste saker samlade från hans resor i sisådär 178 länder.

– Luftslottets egen kock-in-residence Kristin Forslöf kommer skapa specialkomponerad mat just till detta evenemang, vi kan lova att det blir en lika ljuv som säregen matupplevelse!

– Den Liverödska Wunderkammaren har fått en fantastisk donation av en komplett och mycket ovanlig samling. Kicki Eldh som har en bakgrund på Historiska museet i Lund och numera jobbar på Riksantikvarieämbetet kommer själv till Luftslottet och presenterar den samling hon donerat!

– Under kvällen är naturligtvis Den Liverödska Wunderkammaren och Vanitaspaviljongen med Dödsbiblioteket öppet för visningar.

VARMT VÄLKOMNA! 

Q & A:

– Ett begränsat antal biljetter finns att köpa på plats men vi rekommenderar förköp på Billetto.se, även så vi kan planera mat och dryck.

– Mat och dryck finns att köpa till vettiga priser under kvällen, all mat är alltid vegetarisk och vi försöker vara så inkluderande vi kan i det vi lagar men kan tyvärr inte erbjuda mat som är fri från alla typer av matintolerans. Vi gör så gott vi kan, vi är en liten och ideell förening.

– Det finns möjlighet att tälta eller placera husbil och övernatta. Toalett och dusch finns men bra att tänka på att ha egen frukost med sig.

– Dörrarna öppnas kl 18, cirka 18.30 går Arnold Äventyraren på. Därefter följer Kicki Eldh, matpresentation, visningar och därefter gör Jens Lekman sin spelning. Vi håller bar och Luftslottets alla spännande rum och utställningar öppna under kvällen och stänger först när det känns dags. Så ta med en filt eller något annat trevligt att sitta på så kan vi umgås under kvällen.

Luftslottet stöds av Västra Götalandsregionen – TACK VGR!